Merino ullkudde View larger

Merinoull kuddfodral - Råull

New product

Kuddfodral av merinoull 

More details

11 Items

220,00 kr VAT incl.

  • Naturliga ull färg

Add to wishlist

Data sheet

Material Örngott - 100 % merinoull,

More info

En kudde av merinoull, elegant kantad med ett band
Över- och underytan av kuddfodralet består av len, mjuk ull i dess naturliga färg utan mönster.

Merinoullprodukter kännetecknas av en väldigt hög absorberingsförmåga (upp till 30% av sin egen massa) utan att ge känslan av fuktighet.

Ullet är väldigt behagligt och hälsosamt för kroppen. Ullfibret är oerhört känsligt för temperaturskillnader. Det krymper i kylan och vidgar sig i värmen vilket gör att det värmer vintertid medan det svalkar behagligt under sammartid.
Ull av högsta kvalite kommer från en fårras som kallas merino. Merino kallas merino-fårets fina och särskilt mjuka ull och anses som den yttersta kvalitetsstämpeln. Detta högvärdiga kvalitetsull är mycket elastiskt och kan spännas ut till fintrådigt garn. Ullet är samtidigt väldigt tätt och krusigt och passar bäst till varma, mjuka och tunna plagg. På grund av sina särskilda egenskaper är merinoull det bästa skyddet mot kylan. Det irriterar inte huden, utan masserar subtilt nervreceptorerna på kroppens hud. Minskar spänningar och reducerar smärta.
Eliminerar den skadliga verkan av plusladdade joner som orsakar trötthet och huvudvärk

Se CERTIFIKATET, Woolmark certifierad

Denna produkt är särskilt lämplig för personer som lider av reumatism och de som medvetet väljer ett sunt och hälsosamt liv. Våra stickade ullprodukter rekommenderas i profylaktiskt syfte och främjar bl.a. en riktigt hälsosam vila.

Reviews

Grade 
2018-05-16

Fascinerande

Har hört mycket om ull och dess egenskaper men ändå blev jag förvånad. Det är mycket varmt på nätterna just nu så jag blev lite förskräckt när jag fick kuddfodralet. Den är väldigt ullig och såg riktigt varm ut. Jag tänkte att jag kommer att svettas ordentligt. Men döm om min förvåning då den varken blev varm eller kall, bara lagom. Det blir nog mer ullgrejer i sängen för mig i framtiden :)

Write your review!

Write a review

Merinoull kuddfodral - Råull

Merinoull kuddfodral - Råull

Kuddfodral av merinoull 

Accessories

30 other products in the same category: